top of page

Fark Yaratan Öğretmeler

“Ne yaparsanız yapın onu dünyanın en özel işi gibi yapın”. İşimizi candan yapmamız, etki ve fark yaratmamız gerektiği söylenir. Âmâ söylemek yapmaktan kesinlikle daha kolaydır çoğu zamanda “o iş o kadar da kolay değil der“geçiştiririz. Yaşamkoşulları içerinde olumsuzluklar enerjimizi düşürür ve bırakın işimize kendimize bile özen göstermeyiz. Çünkü istemediğimiz bir yaşantımız vardır.

İki öğretmen memleketlerinden uzaklara gidip öğrencilerine kavuştular. Yaptıklarıyla söyledikleriyle oradaki çocuklara ışık olmaya çalıştılar. Zorlandılar, yoruldular, üzüldüler, özlediler ama hiç yılmadılar. Hep “ ne yapabiliriz çocuklar için” dediler.Hiç deniz görmemiş, şehrinden hatta mahallesinden bile çıkmamış çocuklara, hayatlarında unutamayacakları deneyimleri yaşatmaya çalıştılar. İlk sene çocukları bir havayolu şirketinin ve Siirt Valiliğinin desteğiyle Antalya’ya götürdüler. Uçağa binmek, denize görmek belki de bu çocuklara bir daha nasip olmayacaktı. Onlar çocukların yüreğine dokunmuşlardı. Çocukların gözlerindeki ışığı gördüklerinde tüm orgunluklarına değdiğini gördüler.İkinci sene canla başla imkanlarını kendileri yarattılar. Çünkü biliyorlardı ki aynı desteği aynı güzelliği bekleyen çocuklar vardı okullarında. Yine aynı havayoluşirketinin, Siirt ve İzmir valiliklerin ve eş dost desteğiyle yirmi çocuğu daha mutlu ettiler ve o yirmi çocuk İzmir’e gelerek hayatlarının en güzel 30 saatini geçirdiler. Gezdiler eğlendiler farklı yaşamlara şahit oldular.İki gencecik öğretmen, sadece işimi yaparım gerisi beni ilgilendirmez demedi, biz aldığımız paraya bakarız demedi, eğitim sadece okulda olur demedi, bana ne demedi ve az değil iki senede 40 çocuğa hayatları boyunca unutamayacakları bir hediye verdiler. Ve onlar bu yürekle yurdun neresinde olursa olsun çocukların kalplerine dokunmaya devam edecekler.

İmkânsızlıklar her yerde. Doğu batı fark etmez, zorluklar hayatın içinde. Eşit mi dağıtılıyor zorluklar tabi ki değil. Ama eğer yakınlarda Arzu Heper ve Tuba Ardıç gibi öğretmenler, eğitimciler, güzel insanlar varsa mucize uzak değil demektir. Eğer yoksa da kendiniz mucizeyi gerçekleştirmek için uğraş verin. Fark yaratmaya çalışın. İlk başta kendinizi etkileyin sonra da çevrenizi. Yani kendinizin Arzu ve Tuba Öğretmeni olun.

http://www.egelobisi.com/yazarlar/berna-nazik-koseoglu/fark-yaratan-ogretmeler/471/


Featued Posts 
Recent Posts 
Find Me On
  • Facebook Long Shadow
  • Twitter Long Shadow
  • YouTube Long Shadow
  • Instagram Long Shadow
Other Favotite PR Blogs
Serach By Tags
Henüz etiket yok.
bottom of page